Варна, ул. Чаталджа 20 Г, ет. 2 - в Мед. център Д-р ЦВЕТКОВА0885/668 038 |052/808 801Пон.-Пет.: 9 - 18 ч.; Съб.: 10 - 17 ч.

ДАРСОНВАЛ

Post 2 of 6
ДАРСОНВАЛ


Това е апарат, който се използва в медицината, но и във всяко козметично студио.

Уредът действа, като през стъклен накрайник минава импулсен, променлив ток. Високата честота, ниската мощност и високото напрежение помагат за дълбокото проникване в кожата.

Апаратът носи името на френския физик Жак Арсен Дарсонвал, който наблюдава за първи път това явление и предлага използването му в медицината.

Методът Дарсонвализация

Дарсонвализацията е метод, чрез който се получава дразнене на нервните окончания в кожата и по рефлекторен път се причинява кратко свиване на кръвоносните съдове, последвано от продължителното им разширение и засилване на притока на кръв в кожата, което пък води до подобряване на обмяната на веществата. Медицинските процедури са подходящи при лечение на някои органи, урологични и неврологични проблеми, разширени вени, плешивост и целулит.

Действие

Високочестотният ток действа антисептично на кожата, унищожава бактериите, облекчава възпаленията и стимулира кръвообращението. Дарсонвал помага при лечение на кожни заболявания, гъбични, бактериални инфекции, заздравява рани и премахва акне.

 

дарсонвал

Разкрасителните процедури с дарсонвал са част от всяко почистване на лицето.

Така се обновяват циркулацията на кръвта, лимфният дренаж, метаболизмът на клетките, снабдяването с кислород и хранителни вещества. С уреда се намалява мазната секреция, порите се стягат и почистват.

Терапията позволява дълбоко проникване на козметичните съставки, предотвратява появата на фини линии и бръчки, забавя процеса на стареене.

Дарсонвал се използва както за почистване кожата на лицето, така и за изглаждане на бръчките, намаляване на торбичките под очите, опъване на шията.

Процедурите за лице обикновено са с продължителност между 5 и 10 минути, но често се комбинират с други терапии и съставки за подмладяване и разкрасяване, тъй като след дарсонвала всичко прониква по-лесно в кожата.

 

За красива коса

Терапията се използва и при суха и чуплива коса, при оредяване и косопад. Дарсонвал заздравява косата и помага за бързия растеж, тъй като чисти и тонизира кожата на скалпа. Процедурата е подобна на разресване на косата с един от електродите, който прилича на гребен.

 

Противопоказания:

Дарсонваловото разкрасяване не се прави при бременност, пейсмейкър, сърдечни проблеми, епилепсия, онкологични заболявания и хормонални разстройства. По време на процедурите се свалят всички бижута.

Интензитетът се променя според чувствителността на кожата, като винаги се започва с най-ниската честота.

Протокол

Броят на необходимите процедури е индивидуален. Предлагат се пакети от десет терапии всеки ден или през ден при по-сериозните козметични проблеми.

Не боли, усеща се само леко боцкане, понякога изтръпване, което отшумява бързо. Препоръчително е да няма проблеми със зъбите преди използването на уреда.

Пролетното почистване с дарсонвал обикновено е за по-зряла кожа. За девойките терапията се препоръчва само ако страдат от акне.

Лазер Клиник Париж
Професионални козметични процедури за лице
Ценоразпис

1. Професионално почистване на лице – 30 лв
2. Масаж на лице, шия и деколте – 25 лв
3. Дарсновал – 5 лв
4. Дарсонвал с ампула / серум – 10 лв
5. Ензимен пилинг -10 лв
6. Интензивна хидратация –терапия за лице,шия и деколте – 35 лв

 

darsonval-laser-clinic-paris

Menu