Варна, ул. Чаталджа 20 Г, ет. 2 - в Мед. център Д-р ЦВЕТКОВА0885/668 038 |052/808 801Пон.-Пет.: 9 - 18 ч.; Съб.: 10 - 17 ч.

Премахване на нежеланото окосмяване >

„Механични” методи за епилация: Електролиза

Кой е най-добрия и евтин метод за епилация?

Кой е най-добрият начин за премахване на окосмяването, без да харчите много пари?
Така наречените “механични” методи за обезкосмяване все още са много разпространени и на пръв поглед по-евтини. Най-големият им недостатък обаче е, че те са временни, а понякога и доста болезнени.

Електролиза

В какви ситуации се препоръчва електролиза за обезкосмяване ? Кой метод е по-ефективен – електролизата или лазерната епилация ?

Електролизата е всъщност много сходна по ефективност на лазерната епилация.
Електролизата премахва космите като разрушава космения фоликул, от който те растат. Космените фоликули, унищожени чрез електролиза никога няма да произвеждат отново окосмяване.

Но трябва да знаете, че тъй като всеки фоликул трябва да се унищожи с ток, електролизата е бавен процес и е много болезнена, защото много фина метална сонда се вмъква във всеки фоликул, като прокарва регулиран електрически ток. Така се поврежда тази структура, отговорна за растежа на косъма.

Всеки отделен космен фоликул се третира с електрически ток, който преминава в космения фоликул и го разрушава.

Електролизата е добра възможност за сиви или бели косми, защото лазерната епилация работи най-добре на тъмно окосмяване.

Що се отнася до лазерната епилация, при нея могат да се третират по време на един сеанс много обширни зони, като това е сравнително бързо и не предизвиква болезнени усещания, както електролизата.

Инфекциите и белезите могат да бъдат евентуални усложнения от епилацията с електролиза.

Научете повече  за >>

Menu