Варна, ул. Чаталджа 20 Г, ет. 2 - в Мед. център Д-р ЦВЕТКОВА0885/668 038 |052/808 801Пон.-Пет.: 9 - 18 ч.; Съб.: 10 - 17 ч.

ОЗОНТЕРАПИЯ – Медицина на бъдещето

Озонтерапия в Лазер Клиник Париж - Медицина на бъдещето

 

В момента употребата на озон в медицинската практика става все по-честа. Това се дължи на значително увеличаване на алергизирането на населението и намаляване на чувствителността към антибиотици, както и на огромен брой нежелани реакции от медикаменти.

Озонотерапията е модерен, иновативен, високоефективен метод за превенция и лечение на различни заболявания, за които се използва медицински озон (озоно-кислородна смес). Поради силните окислителни свойства на озона, тази смес има мощен лечебен ефект.

Озоновата терапия подобрява микроциркулацията на кръвта, значително увеличава доставката на кислород към тъканите, освобождава тялото от токсини и „синдром на хроничната умора“, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, подпомага за възстановяването след прекарани такива и засилва имунитета.

Озонотерапията е лесна за използване, с висока ефективност и отлична поносимост .

Процедурата трае 20-30 минути и представлява венозно вливане на озониран физиологичен разтвор. Вие лежите и си почивате. Не се изпитва дискомфорт или каквато и да е болка.

В зависимост от проблема, броят на необходимите процедури е от 3 до 10-15.

Действие на озон терапията:

- озонът “почиства” кръвоносните съдове

-  намалява риска от  инсулт и инфаркт и помага за възстановяване след прекаран такъв

-  влияе на липидния обмен (окислява мастните киселини и понижава холестерола и триглицеридите в кръвта)

- “разрежда” кръвта (подобрява реологичните й свойства – понижава вискозитета, предпазва от образуване на тромби)

- предпазва от атеросклероза

- подобрява кръвообращението

- нормализира кръвното налягане (както при хипертония, така и при хипотония)

- пречиства кръвта и лимфата

- нормализира хормоните и производството на ферменти

- има противовъзпалителен ефект

- има детоксикиращ ефект (подобрява функцията на чернодробните клетки, ускорява бъбречната филтрация, нормализира микрофлората и работата на стомашно-чревния тракт)

- намалява или спира болките (изразено обезболяващо действие)

- успокоява нервите

-  повишава имунитета (има мощен имуномодулиращ /усилващ/ и противовирусен ефект)

- алтернатива на медикаментозната терапия  при алергия и резистентност към антибиотиците

- подобрява функциите на мозъка и паметта

- представлява ефективна анти-ейдж терапия

 

Има отлична поносимост при хора на всяка възраст (включително деца).

Статистически доказано е, че озонтерапията няма странични ефекти.

 

Озонотерапията може да се прилага самостоятелно или в комбинация със стандартните методи на лечение.

 

Имате ли нужда от озонова терапия?

Към днешна дата е известно използването на озон за лечение на повече от 200 заболявания.

Този ефективен метод се използва за лечение на:

-  тромбофлебит
– разширени вени
– пептична язва и язва на дванадесетопръстника
-  хроничен гастрит и дуоденит
-  хепатит
– диабет
-  артрит
– бронхиална астма
– алергии (включително сезонни) и др.

Озонотерапията помага при рехабилитация на пациенти след прекаран инфаркт на миокарда, исхемичен инсулт, синдром на автономна дистония, множествена склероза, облекчава мигрените.

Озонотерапията е ефективна при профилактика и лечение на заболявания на половите органи, в борбата срещу различни кожни проблеми и заболявания (екзема, псориазис, акне, фурункулоза).

Използването на озон в антицелулитни програми също е често срещано (въвеждането на озоно-кислородна смес в подкожните мазнини).

Озон терапия против тромбофлебит
Озон терапия против разширени вени
Озон терапия против гастрит
Озон терапия против диабет

 Озон терапия против инфаркт или след прекаран инфаркт (сърдечен удар)

 Озон терапия против инсулт или след прекаран инсулт (мозъчен удар)

 Озон терапия против мигрена

 Озон терапия против астма

Можете ли да използвате този метод?

Ако нямате заболявания като тромбоцитопения, остър инфаркт на миокарда, намалено  или  повишено съсирване на кръвта, остра дихателна недостатъчност, остър хирургичен корем или друго остро състояние, хипертиреоидизъм, а  също не сте алергични към озон, тогава можете свободно да прибегнете до озонотерапията, като поддържащ метод към стандартната терапия.

В допълнение към гореизложеното, озонотерапията е и възстановителна уелнес терапия, полезна и достъпна за почти всеки човек.

 

Много е важно да се отбележи, че под въздействието на озона, човешките клетки не се увреждат по никакъв начин, а напротив – те дори получават отлично „подхранване“ с енергия.

Озон терапия против атеросклероза

Озон терапия против проблеми със ставите

Озон терапия против целулит

Озон терапия - женско здраве

Озон терапия против кожни проблеми

Озон терапия против акне

Озон терапия против алергии

Озон терапия против хронична умора

Озон терапия за цялостно подобряване на здравословното състояние

Озон терапия за детоксикация

Озон терапия за засилване на имунитета

Какво е озонотерапия? 

Венозно вливане на озониран физиологичен разтвор - Озонотерапия Лазер Клиник ПарижТова е уникален, нелекарствен метод за лечение с озоно-кислородна смес, при който кислородът допълнително се въвежда в тялото, заобикаляйки белите дробове.

Това става чрез вливане на система с озониран физиологичен разтвор.

Продължителността на процедурата е 20-30 минути.

 

Добавянето на озон към кислорода създава терапевтично средство с толкова ефективен и универсален ефект, с който никое лекарство не може да се сравни. С озонтерапия се лекуват над 200 заболявания.

 

 

Какво представлява озонът?

Какво представлява озонът?Ние не можем да живеем без кислород, трябва постоянно да се снабдяваме с  него. За целта вдишваме 10 000 литра въздух всеки ден.

Кислородът е жизнено необходим за здравите телесни клетки, тъй като ги насища с енергия. Липсата на кислород води до умора, поява на заболявания, нарушения на имунната система, ускорено стареене.
Озонът (O3) е газ с характерна миризма. Той е вид кислород – молекулата му се състои от 3 атома, за разлика от кислорода, който дишаме (O2), чиято молекула съдържа 2 атома.

Триатомната молекула на озона осигурява неговота голяма активност и способност да се присъедини към живите клетки, както и високата му способност да се окислява.

Озонът, въведен в тялото, допринася за значително насищане на кръвта и тъканите с кислород.

 

Като активна форма на кислорода, той се бори с много токсини, бактерии, вируси, унищожавайки ги заедно с болни и дефектни клетки, предпазва ни от болести.

През 1996 г. лауреатът на Нобеловата награда д-р Ото Варбург установява, че основната предпоставка за развитието на рак е липсата на кислород на клетъчно ниво.
Озонтерапията се използва успешно в редица страни.

Озонът е най-добрият приятел на сърцето и кръвоносните съдове 

Озонът - най-добрият приятел на сърцето

 

Човешкото здраве до голяма степен зависи от състоянието на кръвоносните съдове и кръвния състав.
С озонотерапията кръвта става по-наситена с кислород, нейните елементи – червени кръвни клетки, бели кръвни клетки, тромбоцити, се подобряват качествено.
Озонът има съдоразширяващ ефект върху кръвоносните съдове, особено върху капилярите. Всичко това осигурява повишено снабдяване с кислород и хранителни вещества на нашите органи и тъкани. Следователно, озонотерапията е ефективна при заболявания, свързани със съдови увреждания, нарушения на кръвообращението и недостиг на кислород – коронарна болест на сърцето, церебрална съдова склероза (на мозъка) и атеросклероза на съдовете на долните крайници.

 

Диабет – коварната болест

Озон терапия против усложненията от диабета

 

Захарният диабет протича по различни начини. Някои пациенти се нуждаят от постоянни инжекции  инсулин. При други е нужен прием на хапчета, а при трети е задължително спазването на строга диета.
Но и за трите категории пациенти, т.е. за всички диабетици са опасни неговите усложнения.
Факт е, че 10% от диабетно болните в крайна сметка имат сериозни проблеми със зрението, а 2% обикновено ослепяват. Раните им зарастват бавно и трудно.

Повече от половината развиват „синдром на диабетното стъпало“ (което в тежките случаи може да наложи дори ампутация).
Инфарктът на миокарда и инсултите са чести. В допълнение, страда имунитетът и често се развиват фурункулоза (цирей), пиелонефрит (инфекция на бъбреците) и белодробни заболявания.

Увреждането на очите, нервната система и долните крайници се дължи на промени в най-малките съдове. Тяхното стесняване води до недохранване на жизненоважни органи, както и на липса на кислород. Под влияние на излишната захар се променя качеството на кръвта. Хемоглобинът, който пренася кислород от кръвта към тъканите, той се „гликолизира“ и се нарушава снабдяването с кислород.

Подобрявайки кръвообращението и снабдяването с кислород, озонотерапията е един от най-добрите методи за предотвратяване на развитието на усложнения от диабета – катаракта, ангиопатии (увреда на малките кръвоносни съдове от високата кръвна захар), артропатии (заболявания на ставите) и др.

 

Старостта ще отстъпи благодарение на озон терапията | Wellness & Anti-age терапия

Старостта ще отстъпи благодарение на озон терапията | Wellness & Anti-age терапия

Във връзка с промените, свързани с възрастта, предимно в съдовете, се увеличава хроничният недостиг на кислород. Това се отнася особено за мозъка, който използва най-много кислород.

Съставлявайки 2% от общото телесно тегло, за него са необходими 20% от кислорода, консумиран от нашето тяло. Оттук намалява паметта, физическата активност, появява се дисфункция на органите.

 

Озоновата терапия премахва недостига на кислород, повишава енергийния метаболизъм в тъканите, възстановява нормалното функциониране на органите и системите. Пациентите отново се чувстват енергични, работоспособни, силни.

 

 

Озон и стави

С възрастта се появяват дегенеративни промени в хрущяла на гръбначния стълб и в ставите, главно в коляното. Те се проявяват в болка, ограничават пациентите да ходят, да се движат, да извършват ежедневна работа.

 

Периартикуларното и интраартикуларното приложение на озоно-кислородни смеси поради изразените противовъзпалителни и аналгетични ефекти, избавят пациентите от болка, правят ги активни и ги връщат към обичайния им работен ритъм.
Това прави озонтерапията много подходяща при жени в менопауза и пост-менопауза, тъй като при много от тях се наблюдава остеопороза.

 

Ако имунитетът е намален

Озонът притежава силно имуномодулиращо действие

 

Озонът притежава силно имуномодулиращо действие.

Усилвайки енергетиката, озонът на първо място засилва имунната система, т.е. повишава защитните сили на организма.

Затова озонотерапията помага за лечение на заболявания, причинени от нарушени имунни реакции – бронхиална астма, ревматоиден артрит, автоимунен тироидит с нарушение функцията на щитовидната жлеза, псориазис.

 

Озонът е в помощ при много хронични заболявания, при които хроничното заболяване винаги е следствие от вторичен имунодефицит.
Особено внимание трябва да се обърне на ефективността на озона при деца, които боледуват често и продължително.

 

 

Озон за жени

 Озонотерапията е подходяща за жени на всякаква възраст

 

Какво ще ви спаси от хепатит?

По същия начин озонът действа благотворно като спомагателна терапия и при други  вирусни заболявания- например  хепатитните вируси.

Озонотерапията дава същите резултати като лечението със съвременни лекарства, толерира се от пациентите много по-добре и струва няколко пъти по-евтино.

 

Многократните курсове озонотерапия намалява риска  от развитието на усложненията на хепатита – цироза и рак на черния дроб.

 

Детоксикация

Озон терапия за детоксикация на тялото / черния дроб

 

 

Озонова козметология

Озон терапия при в естетичната медицина

При разпределението на кислородния ресурс кожата получава кислород в последния стадий, въпреки факта, че кожата поема първа въздействията от околната среда.

Обикновено тя получава 1-2% кислород, а в условията на дефицит – още по-малко.

Озоновата терапия премахва недостига на кислород, насищайки „задъхващата се“ кожа с кислород.

 

В дерматокозметологията озоновата терапия е незаменим метод за коригиране на акнето, тя е в състояние да изглади бръчките и помага при лечението на псориазис.

 

При целулит, озонът насърчава преобразуването на мазнините във водоразтворимата им форма, унищожава склеротизираните мембрани, елиминирайки мастните отлагания и позволява корекция на тялото и релефа на кожата.

 

Синдром на хроничната умора

Озон терапия при хронична умора

 

Как се прилага озонът? 

За попадането на озона в организма се използва системно приложение – благодарение на физиологичен разтвор, който се озонира с помощта на апарата за озонтерапия.  Озонът се транспортира в тялото на пациента чрез венозно вливане на система.

 

Съществуват и други методи – ректална и вагинална инсуфлация, малка и голяма автохемотерапия; местно приложение.

Озонотерапията не е монотрапия; тя потенцира действието на основната терапия и помага да се намали количеството на приеманите медикаменти.

 

Продължителност на озонтерапията:

 

През ден се правят венозни вливания на озониран физиологичен разтвор.

Броят на процедурите е от 3 до 10-15.

 

 

Противопоказания / странични ефекти:

Статистически доказано е, че озонтерапията няма странични ефекти.

 

Противопоказанията са :

- остър инфаркт на миокарда
– остър хеморагичен инсулт
– склонност към кръвотечения (нарушения в кръвосъсирването), снижено количество на тромбоцитите в кръвта
– остър или хроничен панкреатит с чести рецидиви и други остри състояния изискващи спешно лечение
– хипер функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидоза)
-  алергия към озон

 

ЦЕНА: 

Преглед от лекар – озонтерапевт – 60 лв.

1 процедура озонтерапия – 60 лв.

 

Лазер Клиник Париж разполага с оборудване за провеждане на озон терапия, подходящо както за лечение, така и за профилактика.

 

Заповядайте!
Очакваме ви!

Може да запазите час на тел. 0885 668 038.

 

 

 

Лазерна епилация на лице
Галерия – снимки преди и след епилация
Пишете ни
Name*
E-mail*
clear form
Web Master "Art PR Agency London" Ltd
  • Озонтерапия - Медицина на бъдещето
    Модерен, иновативен, високоефективен метод за превенция и лечение на над 200 заболявания. С отлична поносимост. Без странични ефекти!
Menu